DeDigitaleNotaris.com

De Digitale Notaris

Regel het goed. Leg het vast.
Zo voorkom je verrassingen achteraf.

Woon je ongetrouwd samen, dan heeft de wet weinig voor je geregeld. Met een samenlevingscontract kun je dit wél slim inrichten. Bijvoorbeeld hoeveel een ieder van jullie gaan bijdragen aan de levenskosten. Misschien kopen jullie samen een huis? Dan wil je zeker weten dat je jouw investering terugkrijgt ook bij een eventuele beëindiging van de relatie.

Het kan ook aan te raden zijn om een testament op te stellen. Wist je dat je daarmee geld kan besparen? Zo voorkom je een hogere of dubbele erfbelasting en regel je de partnerpensioen voor de langstlevende. Het geeft je ook de vrijheid om zelf te bepalen hoe je erfenis verdeeld wordt, wie er wel of niet in opgenomen gaat worden.

Ongehuwde samenwoners met of zonder kinderen zullen in veel gevallen, naast een samenlevingsovereenkomst, een testament willen maken om te bereiken dat bij overlijden de ander verzorgd achterblijft.

De Digitale Notaris helpt je stap voor stap met het opstellen van een samenlevingsovereenkomst en/of testament. Bij de laatste stap neemt de notaris het over: om je overeenkomst te controleren en te passeren. Met de Digitale Notaris is het zo geregeld. En altijd tegen een vast, laag tarief: € 185.-

Wat is de Digitale Notaris?

DeDigitaleNotaris.com is een initiatief van Formaat Notarissen. De site geeft je de mogelijkheid om een testament of een samenlevingscontract zelf voor te bereiden en daarmee de kosten zo laag mogelijk te houden.
Een recht-toe-recht-aan akte die geen uitzonderingen nodig heeft kun je online regelen. Door de vragen op deze site te beantwoorden, kom je er snel achter of dat ook voor jou van toepassing is.

Als je uitzonderingen op de standaardtestament wenst, of een samenlevingscontract dat bijvoorbeeld rekening houdt met kinderen uit een eerdere relatie, is het verstandig eerst langs de notaris te gaan. De notaris maakt dan een samenlevingscontract en/of een testament op maat.

Naar de DigitaleNotaris.com