Levenstestament

Volmacht: onvoorwaardelijk vertrouwen

In een levenstestament stel je vast aan wie jij de volmacht geeft in zo’n situatie. Je wijst dan één of meerdere personen aan die jij onvoorwaardelijk vertrouwt. Zij kunnen dan in jouw plaats je wensen kenbaar maken. Bijvoorbeeld dat je naar het beste verzorgingstehuis wilt. Of dat je graag goede particuliere zorg krijgt.

Ook zorgen zij er dan voor dat je vermogen wordt beheerd op een manier zoals jij dat graag wilt. Daarnaast kun je een regeling opnemen over euthanasie, of de wens in bepaalde gevallen niet meer behandeld te willen worden.

Levenstestament
Verantwoording aan rechter afleggen

Verantwoording aan rechter afleggen

Zonder een levenstestament kun je soms voor vervelende situaties komen te staan. Indien je partner of ouder geen stukken meer kan tekenen, bijvoorbeeld bij dementie of een coma, moet je een bewindvoering bij de rechter aanvragen.

De rechter kan dan toestemming geven om bijvoorbeeld het huis te verkopen en leveren. Over de verkoopopbrengst en het resterende vermogen dien je dan vervolgens wel jaarlijks verantwoording af te leggen aan de rechter.

Bovendien moet je voor sommige rechtshandelingen apart toestemming vragen.

Zelf beslissen wie jouw zaken regelt?

Het is vaak veel prettiger als je kinderen, partner of iemand anders die jij vertrouwt de touwtjes in handen hebben als jij dat niet meer kan.

Heb jij ook liever dat alles goed geregeld is voor het geval jou iets overkomt? Ga dan naar je dichtstbijzijnde Formaat Notaris en laat een levenstestament opstellen.

Verantwoording aan rechter afleggen
24/7 bereikbaar
OF

Leg vrijblijvend uw zaak voor