Volmacht Scan

Vennootschap onder Firma

Heb je weleens een notariële volmacht overwogen? Hierin laat je vastleggen door wie jij je laat vertegenwoordigen bij bepaalde omstandigheden.

Waar heb je een volmacht voor nodig?

Het kan zijn dat je ergens je handtekening moet zetten, maar dat je zelf niet in de gelegenheid bent deze te zetten. Bijvoorbeeld vanwege ziekte of afwezigheid. Of gewoon omdat het je niet uitkomt. Dan is een volmacht een ideale oplossing. Met name in het bedrijfsleven wordt een volmacht veel gebruikt om ervoor te zorgen dat de zaken te allen tijde kunnen doorgaan.

Verantwoording aan rechter afleggen

Zonder het regelen van een volmacht kun je soms voor vervelende situaties komen te staan. Indien je partner of ouder geen stukken meer kan tekenen, bijvoorbeeld bij dementie of een coma, moet je een bewindvoering bij de rechter aanvragen.

De rechter kan dan toestemming geven om bijvoorbeeld het huis te verkopen en leveren. Over de verkoopopbrengst en het resterende vermogen dien je dan vervolgens wel jaarlijks verantwoording af te leggen aan de rechter.

Bovendien moet je voor sommige rechtshandelingen apart toestemming vragen.

Blijf up-to-date

Soms verandert er iets in jouw situatie of de wet. Dan is het belangrijk om regelmatig te checken of de volmacht nog actueel is. Samen met jouw Formaat Notaris loop je dan de volmacht na om te kijken of er aanpassingen nodig zijn.

Gratis Volmacht Scan

Als je de volmacht bij Formaat Notarissen regelt, krijg je er gratis een Volmacht Scan bij. De Formaat Notaris controleert dan ongeveer een keer per drie jaar of de volmacht nog up-to-date is.

Wil je meer weten? Neem contact op met een Formaat Notaris bij jou in de buurt.